Nem lesz egyszerű megírni a posztot, merthogy a tortából a kép kedvéért levágott szeletet két órája fogyasztottam el, és még hörgök a cukorsokktól. A vacsora mára ki is pipálva, és erősen mérlegelem az időszakos böjt kipróbálását úgy holnap délig.
Szóval ez a mostani se lesz egy lájtos darab, nem tudom, lehet, hogy a futást fejben így kompenzálom, hogy közben fajsúlyos tortákat álmodok meg :). Ne kérdezzétek, miként pattogtak úgy össze-vissza a gondolatok, hogy egyáltalán felmerült a Sacher torta és a Mozart golyók ötvözése, nyilván a rázkódás hatott a neuronokra :D, de abban a pillanatban, ahogy beugrott, már tudtam, hogy ezt meg kell csinálni. De aztán a golyó- és pralinébeszerzés nem fért bele időben, az orosz bolt meg igen, úgyhogy tavaly nyert a túrórudis monstrum. Idén viszont alaposan és időben készültem, minden készen állt a kísérletre, hogy sikerül-e életem egyik legtöményebb tortáját megalkotni. A hercegnő tortát is figyelembe véve.
Szemlesütve jelentem: igen.
Szerintem egyben a legdrágábbat is, mivel nem cicóztam az alapanyagokkal.
De a nyertes megérdemli a legjobbat: az ő (remélhetőleg még jobban kinyitott) pénztárcája idén a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat gyermekrohamkocsijait támogatja egy remélhetőleg nem elhanyagolható összeggel :), a napi mentési tevékenységükhez szükséges, fontos fogyóeszközök beszerzésére.
És mit kap cserébe, azon a klassz érzésen túl, hogy hihetetlenül szuper fej és karmaisten alaposan vállon veregeti majd viszonzó jótettekkel?
Egy Sacher tortába szendvicselt, Mozart golyók ihlette pisztáciás-pralinékrémes tortát. A felépítés a következőképpen néz ki – pontos recept majd az akció után jön -, 26 cm-es tortaformában (a képeken a 18 cm-es tesztverzió van, nem vagyok szuicid):
1) Csokis tortalap, 70%-os Valrhona csokival készítve.
2) Savanykás, sk. főzött baracklekvárréteg, főleg a nagy darab barackok belőle, megnézzük, mennyi nem folyik majd ki, 20 deka alá nem megyünk. Igény szerint rummal vagy mézes barackpálinkával kissé megbolondítva.
3) Niederegger marcipán, körlappá kinyújtva. Szolid negyed kilócska.
4) Szicíliai cukrozott pisztáciakrém – mint a Nutella, csak pisztáciából. Közel 20 dkg.
5) Pisztáciás tortalap.
6) Valrhona pralinékrém, 25% mogyoró, 25% mandula. A cukortartalmat nem akarjátok tudni, szerintem itt már tökmindegy. Diszkrét 30 deka.
7) Pisztáciás tortalap.
8) Pisztáciakrém, lásd mint fent.
9) Marcipán, lásd mint fent.
10) Baracklekvár, lásd mint fent.
11) Csokis tortalap, lásd mint fent.
12) Az egész még kap fogni egy vajszínű árnyalatot szolid 70%-os Valrhona csokibevonatot, pisztáciát, baracklekvárt és Mozart golyókat a tetejére díszítésnek.
Ennyike. 🙂
Holnapig van időtök összeszedni elgyengült végtagjaitokat, leginkább is a billentyűzet- és egérkezeléshez szükségeseket, és itt licitálni április 17-én reggel 8-tól április 20-án 16:00-ig a tortára. Az átadást Luxemburg egész területén, Trierben és környékén, valamint nyáron Budapesten tudom megoldani, utóbbi igényel némi rugalmasságot a leendő nyertestől.
Hajrá Mozacher torta, hajrá többi Segítsüti, segítsük újra a beteg gyerekeket!
Ez a torta ájulás, még a hozzávalókat is nehéz beszerezni, mind minőség!!Gratulálok!!
KedvelésKedvelés